Ervaar meer geluk en rust rondom voeding en eetgedrag

De behandeling 

De behandeling bestaat uit een intake en een aantal vervolgconsulten. Het traject van gedragsverandering heeft tijd nodig. Dit is geen "quick fix" oplossing, maar een duurzame lange termijn verandering. 


Dit wil jij toch ook?

> Voor jezelf zorgen

> Voldoening ervaren

> (Weer) leren genieten

> Positiever lichaamsbeeld 

> Gezonde relatie met eten

> Bewust en met aandacht eten

> Geen schuldgevoelens ervaren

> Afscheid nemen van de dieetcultuur

> Vicieuze dieetcirkel doorbreken

> Meer rust rondom eetgedrag

> Verzadiging ervaren

Mijn werkwijze

De dieetcultuur; afvallen, dieetboeken, dieetschema's, abonnementen en afvalproducten, wie heeft er geen geld aan uitgegeven? Het dieet dat je volgt werkt niet zoals beloofd en je start weer een nieuw dieet. Na verloop van tijd komt 80-98% van de mensen weer aan na een dieet, vaak met extra kilo's. Herken jij dit ook? Wil je ook niet meer de hele dag bezig zijn met wat je wel en niet "mag" eten? Wil je ook kunnen genieten van een onverwachtse lunch op het terras of een gebakje eten op een verjaardag zonder schuldgevoel? Ik gun jou die rust rondom voeding en eetgedrag.


Maak een afspraak 

Gewichtsneutraal
De Body Mass Index (BMI) is oorspronkelijk bedoeld voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Vandaag de dag wordt het gebruikt om te kijken hoe "gezond" je bent, maar gezondheid is vele malen breder dan alleen lengte en gewicht. Denk onder andere aan; mentale gezondheid, vitaliteit en de verhouding van spier- en vetmassa. Het "ideaalbeeld" van slank zijn, zegt niet of iemand gezond is. Dikke mensen kunnen zeker gezond zijn en dunne mensen ongezond. De gewoonten die je hebt zeggen wel meer over hoe gezond je bent. Denk aan; beweging, gezonde en gevarieerde voeding, alcohol en roken. Ik werk gewichtsneutraal en ik kijk veel verder dan alleen het gewicht.

Diëtetiek & Psychologie
Ik ben geregistreerd diëtist en leefstijlcoach waarbij ik wetenschappelijk onderbouwde adviezen geef. Samen kijken we naar alle factoren die invloed hebben op jouw gezondheid. Ik vind het belangrijk om te kijken naar gezondheid in de breedste zin van het woord en neem jouw wensen en behoeften als uitgangspunt. Door opzoek te gaan naar de dieperliggende oorzaak van het gedrag en de achterliggende psychologie kom je tot de kern van het probleem. De oorzaak aanpakken en geen symptoombestrijding dat is wat lange termijnverandering mogelijk maakt.

Wil je meer over mij weten? Bekijk de pagina Wie ben ik.


Intuïtief Eten
Ik werk met de methode Intuïtief Eten. Met deze methode leer je op de interne signalen zoals honger, verzadiging en voldoening te vertrouwen en niet te focussen op externe signalen, zoals het getal op de weegschaal. Daarnaast leer je onder andere om de dieetcultuur met bijbehorende restricties los te laten, meer rust te creëren rondom voeding en eetgedrag en minder last te hebben van eetbuien.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram