Ben je bereid om te focussen op je interne gezondheid en voor je lichaam te zorgen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek de mogelijkheden van intuïtief eten! Neem contact op

Intuïtief Eten

Leer weer luisteren naar je lichaamssignalen zoals honger, verzadiging en voldoening

Met Intuïtief Eten

Neem afscheid van de dieetcultuur en leer weer luisteren naar je intuïtie

Van nature eten we, over het algemeen, vanuit intuïtie, als baby konden we erg goed aangeven wanneer we honger hadden en wanneer we vol zaten. Loop der jaren zijn we dit gaan verleren. We zijn meer gaan luisteren naar externe signalen, zoals signalen vanuit de maatschappij; de dieetcultuur, over hoeveel je “hoort” te eten en hoeveel je zou “moeten” eten met een bepaald gewicht en lengte. 

Maak de switch van extern naar intern

Maak de switch van ik “moet” 6 eetmomenten hebben op een dag naar > ik ga terug naar 3 volwaardige maaltijden en ik ga kijken hoe mijn lichaam hierop reageert en wat ik meer of minder nodig heb.

Maak de switch van ik “mag” pas eten  bij de lunch om 13 uur, ik heb dan heel veel honger, naar > als ik voor lunchtijd iets eet ben ik beter verzadigbaar tijdens mijn lunch.

Maak de switch van ’s middags heb ik zoveel honger als ik thuis kom ik moet dan een tussendoortje eten, naar > hoe kan ik mijn ontbijt en lunch meer vullend maken zodat ik minder trek ervaar in de middag.

Intuïtief eten gaat verder dan eten...

Leer jouw behoeften en redenen achterhalen waarom je eet. Denk aan zelfbeeld, emotieregulatie en voldoening ervaren in je leven.

Neem afscheid van de dieetcultuur en ervaar meer geluk en rust rondom voeding en eetgedrag

× Hoe kan ik je helpen?